donderdag 26 juni 2014

Project slaapkamer

 
 
Zoals ik al eens eerder heb gemeld in mijn blog en zoals zo nu en dan te zien is op Instagram, zijn we druk bezig met de renovatie van onze 70-er jaren woning.
Ik zeg wel eens tegen mijn Lief dat het soms wel lijkt of ons huis met plakband aan elkaar zit, zo'n slechte klusser blijkt de vorige bewoner wel te zijn.
 
Nachtkastje gescoord op een brocantemarkt in Frankrijk, lamp van Jieldé, dekbedovertrek van PIP Studio

Ongeduldig als ik ben, lijkt het opknappen van ons paleisje vaak wel een eeuwigheid te duren. En hoe gek is het als een klus eenmaal is afgerond, het zo snel went dat het lijkt alsof het nooit anders is geweest... Geduld zal ik zeker op moeten brengen als we ons budget aan willen houden en dus bijna alles zelf moeten doen. Maar daardoor gaat het dus wel allemaal langer duren dan me eigenlijk lief is... Het is niet anders...
 
Onze mooie antieke eikenhouten spiegelkast, het stoeltje is een kringloop vondst


We zitten nu (eindelijk!) in de afrondende fase van onze slaapkamer, een geweldige zolderverdieping met dakterras waarbij we uitkijken over het prachtige naastgelegen park.
Ik ergerde me al tijden aan de witte plastic schroten die door de vorige eigenaar bevestigd waren tussen de houten balken in de nok van het dak. Onbegrijpelijk hoe iemand zo'n keuze kan maken! (uit praktische overwegingen...???)
 
De eikenhouten dekenkist, een pareltje van Marktplaats!

 

In eerste instantie hadden we de gehele slaapkamer wit geverfd om maar alsjeblieft van die vieze bruine kleur af te zijn. Mooie witte gordijnen opgehangen, alles wit...
Toch ging mijn kleurgevoel wel een beetje kriebelen, ik vind veel kleuren zo mooi en wit is ook maar zo wit. Toch moest het wel rustig blijven in de slaapkamer, het is niet de bedoeling om elke ochtend wakker te schrikken van alle felle kleuren die op je af komen zodra je je ogen open doet...


Van wit naar lichtblauw...

De keuze is gevallen op een mooie lichtblauwe tint voor de muren, Dawn van Painting the Past. Dit hebben we gecombineerd met een mooie antiek eiken kast, dekenkist en nachtkastjes. Verder hebben we gekozen voor beddengoed in lichte en pastelkleuren. Die mooie lichtblauwe tint combineert prachtig met het wit en de kleur van eikenhout, we zijn er erg content mee!

Maar dan het dak... Wat in hemelsnaam te doen met die lelijke plastic schroten???
Na een aantal opties naast elkaar te hebben gelegd, zijn we tot de beslissing gekomen om het af te timmeren met brede houten delen en daarna deze in de witte beits af te werken. Niet te smalle delen, want anders heb je weer een schrootjes effect! Door witte beits te gebruiken, blijf je de tekening in het hout zien. Super, dat zouden we gaan doen!
 
Weg met die plastic schroten! Bijna onmogelijk hoog aan het werk in de nok van het dak...

Maar wat een werk is dat geweest zeg! Alle lof voor mijn lieve man die dat toch allemaal maar even gedaan heeft in zijn spaarzame uurtjes.
En zodra de planken vastgespijkerd waren, ging ik er achteraan met kwast en beits. Tot op zekere hoogte in ieder geval, in de letterlijke zin van het woord. De nok van het dak is nogal hoog en zelfs als ik op een trap stond, kon ik er met geen mogelijkheid bij. Dus ook daarvoor weer een woord van dank voor die geweldige man van mij.


Ja! De planken zitten er op en hebben hun laag witte beits. Alleen nog even afkitten...

De slaapkamer ziet er nu geweldig uit en we schuiven een paar meter op richting de hal van de zolder. Daar is nu het nodige te doen voor ons de aankomende weekenden dat we er weer wat tijd voor vrij kunnen maken... Er moet een deur vervangen worden, behangen en veel geschilderd worden. We houden de moed er in en gaan gewoon weer lekker door...


Het is een plaatje geworden!

En ondertussen gaan we op naar een uitbesteedde klus, de nieuwe houten gevelbekleding van ons huis. Het gaat zo prachtig worden! Ik houd je op de hoogte!

Geniet, juist van de kleine dingen, die zijn vaak het meest de moeite waard!
Patricia

1 opmerking:

 1. Dag Patricia,

  via instagram kom ik hier ook even kijken.
  Zo te zien hebben jullie erg gewerkt maar gelukkig met schitterend resultaat.
  Ik zie dat deze blogpost al wat ouder is, dus ondertussen is het waarschijnlijk al allemaal kant-en-klaar.

  Je hebt het echt helemaal in je vingers.
  Wat je zegt over "wit is ook maar wit", vind ik zelf ook. Ik heb het heel moeilijk om geen kleur te gebruiken. Kijk maar bij mij:

  http://www.homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2015/02/valentine-day-after.html

  BeantwoordenVerwijderen