woensdag 14 september 2016

De woontrends van 2017 - Doen we er aan mee?

Elk jaar rond deze tijd worden de nieuwe trends op het gebied van huis en interieur bekend gemaakt. Elke keer hoor ik ze eerlijk gezegd weer met gemengde gevoelens aan. Ik begrijp heel goed dat er ontwikkelingen (moeten) zijn op het gebied van wonen, anders zou altijd alles maar hetzelfde blijven. Maar hoe vaak moet zoiets veranderen om het nog een beetje bij te kunnen houden en er zelfs aan mee te doen in je eigen huis? De woonmerken bedenken weer allerlei nieuwe stijlen en de verffabrikanten weer allerlei nieuwe kleuren, maar moet ik hier weer elk jaar in meegaan en elk jaar weer mijn huis aanpassen? Nee hoor, dat doe ik echt niet. Hooguit pik ik er wat details uit die bij mij en ons huis passen en that's it.


Ik geef toe, ik ben erg eigenwijs in dat opzicht en ik word erg opstandig als mij dingen worden opgelegd die ik leuk moet vinden. Als de mensenmassa hier helemaal in mee gaat, ben ik geneigd me er van af te keren, er opstandig van te worden. Als het op mijn interieur aankomt, wil ik dat dat bij mij past, dat ik me er thuis voel en dat het helemaal mijn ding is. Sowieso ben ik een gevoelsmens, dus ik vind het belangrijk bij mezelf en dus ook bij mijn eigen stijl te blijven.


Maar wat blijkt?!? Eén van de woontrends van 2017 is personalisering! Het is juist de bedoeling dat je bij het inrichten van je woning helemaal bij jezelf blijft en het dusdanig doet dat het helemaal bij jouw persoonlijkheid past. Niet te geloven... Ben ik nu gewoon een trendsetter...? Is mijn eclectische interieur nu helemaal hot? Deels misschien, want eclectisch betekent dat je allerlei verschillende stijlen door elkaar gebruikt en dat is geloof ik toch niet helemaal de bedoeling van de trendwatchers.

De trends van 2017 staan verder, ongelooflijk maar waar, toch wel heel dicht bij mijn stijl en mijn smaak voor woninginrichting. Zo zijn de suikerzoete pastels helemaal uit en moeten we juist gaan voor diepere en warmere kleuren. Dé kleuren voor 2017 zijn denim blauw en donkergroen en als ik ergens van houd dan zijn het wel deze kleuren en alle tinten daar tussen in. Daarnaast is het hip om hier een tikje industrieel aan toe te voegen. Daar ben ik zeker wel van en dit is ook als accent in ons huis terug te vinden.


De trendkleur groen gaat zelfs nog een stapje verder. Groen moet je aankomend jaar ook doorvoeren in je interieur met veel planten. Maak er maar een urban jungle van! Huh? Dat klinkt als mijn huis! Zoals je al eerder hebt kunnen lezen ben ik gek op planten, hoe meer hoe beter. Ook hierin was ik blijkbaar de trends een stapje voor.


Uiteraard is de woontrend van 2017 niet heel eenzijdig. Je hoeft niet alleen maar met groen en blauw bezig te zijn. Ook messing, brons en gekleurd natuursteen zijn helemaal van deze tijd. Het koper, wat vorig jaar zo in was, kun je de deur uit doen, want dat kan anno 2017 echt niet meer. Maar is dat ook echt zo? Als je van koper houdt en je vindt het nog steeds helemaal geweldig in je interieur, laat het dan lekker staan. Geniet er nog elke dag van en wees hier een tikje opstandig in. Vul het eventueel aan met iets groens of blauws als je toch mee wil doen met de laatste trend. Naar mijn mening is de combinatie koper en donkerblauw of groen prachtig.


Waar het wat woontrends betreft in het algemeen op neerkomt, is dat je interieur in 2017 een wat volwassener uitstraling behoort te hebben. Avantgarde is daar de juiste term voor, een beetje zoals in de jaren '20 van de vorige eeuw. Dat is een uitstraling die het helemaal gaat worden in het nieuwe jaar. Past dit totaal niet bij je? Dan is mijn advies om lekker eigenwijs te zijn en je huis in te richten zoals dat helemaal bij jou past!

1 opmerking:

  1. Wat een heerlijke blog! Ik ben het er helemaal mee eens. Volg je hart en je eigen stijl. Uiteindelijk ben je zelf de gene die er woont. Zou toch zonde zijn als je een woonkamer hebt waar je je niet thuis voelt. Ik pik zelf ook altijd de nieuwe trends er uit die bij mij passen. Ik verander 1x per jaar mijn
    woonkamer inrichting om het weer op te frissen. Maar echt geen grote veranderingen hoor. Meestal gewoon met accessoires etc. Ik heb laatst toevallig een super gaaf vloerkleed gekocht voor de winter. Is gelijk een heel ander zicht.

    BeantwoordenVerwijderen