donderdag 11 februari 2016

Winter in Toscane

De lente is gelukkig weer in zicht. Het zonnetje laat zich zo nu en dan weer even zien en het wordt langzaamaan wat minder koud. De winter heeft nog niet echt van zich laten horen dit jaar en wat mij betreft houden we dat zo. We hebben geluk gehad dat de maanden december en januari niet extreem winters zijn geweest, maar toch hadden wij thuis al het idee dat het misschien wel heel fijn zou zijn om de iets hogere temperatuur in het zuiden op te zoeken. Voor heel even maar, om alvast een voorproefje op het voorjaar te nemen.


Lucca, december 2015

En wat is een beter moment om dit te doen dan tijdens de donkere dagen in december tussen Kerst en Oud en Nieuw? De verplichtingen van Kerstmis zijn net achter de rug en met het nieuwe jaar in zicht zou dit een heerlijke oppepper zijn. Maar waar gaan we dan naar toe? Wat is een leuke plek in het buitenland om het oude jaar feestelijk af te sluiten en het nieuwe jaar op een spectaculaire manier in te luiden?



Onze jongens op de stadsmuur van Lucca

Na veel speurwerk op internet, waarbij de grote Europese steden ook even in beeld kwamen, waren we er uit. Het werd Lucca, Italiƫ. Dit prachtige historische stadje ademt enorm veel sfeer uit en is niet te groot en massaal. Het is wel erg toeristisch, maar wij maakten de inschatting dat dat in december ongetwijfeld een stuk minder zou zijn. Daarnaast is Lucca makkelijk bereikbaar per vliegtuig en we zouden dan vlakbij Pisa verblijven, een stadje waar onze jongens graag een keer heen wilden om die
scheve toren een keer in levende lijve te kunnen zien.


Dus daar gingen we op 28 december richting Lucca, met een geweldige weersvoorspelling op zak van gemiddeld 14 graden en veel zon! Het was even een kleine tegenvaller op de heenweg dat we ruim vier uur vertraging hebben gehad omdat ons vliegtuig niet op de luchthaven van Pisa mocht landen vanwege mist en we dus moest uitwijken naar Genua. Maar dat mocht de pret beslist niet drukken.


Pisa bij zonsondergang

We hebben met z'n vijven een fantastische tijd gehad in Lucca en Pisa en een Oudjaarsavond zoals we die niet eerder beleefd hebben. Voor iedereen die een beetje klaar is met de verplichtingen rond de feestdagen of de Nederlandse tradities rond de afsluiting van het oude jaar is het een aanrader om dan in het buitenland te verblijven. In ons geval was dat in Italiƫ en we vonden het allemaal een geweldige beleving. Of we het aankomende december weer zullen doen, weet ik nog niet, maar we houden het zeker in gedachten. Nu gaan we eerst op naar de lente en de zomer en de voorpret voor de zomervakantie. Want ook dat wordt een avontuur! Later meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten