vrijdag 25 september 2015

Van alles wat

Er zijn veel verschillende interieurstijlen die ik mooi vind en ik heb maar één huis, hoe pak je dat aan? Nou gewoon, mixen. Of zoals ze dat met een mooie benaming een 'eclectisch interieur' noemen. Dus in plaats van dat ik mijn interieurstijl een ratjetoe noem, zeg ik tegenwoordig dat mijn inrichting eclectisch is. Staat wel interessant, had ik zo bedacht. Het moet natuurlijk allemaal wel een beetje voegen bij elkaar, maar als je uitgaat van wat je echt prachtig vindt, dan vindt dat meestal wel zijn weg bij de rest van je interieur.



Ik hou van klassiekers, tijdloze dingen in huis die nooit vervelen. Items die al jarenlang overeind zijn blijven staan en nog steeds prachtig zijn. Neem nou bijvoorbeeld de prachtige stoere industriële lampen van Jielde. Dit geweldige merk bestaat al sinds de jaren '40 en was oorspronkelijk ontworpen voor de Franse industrie. Een plaatje in je interieur als je van een krachtige eyecatcher in je interieur houdt.


En dan natuurlijk antiek. Hoe mooi is het om dat te combineren met een paar fraaie eigentijdse elementen in je huis? Oma's antieke klok of die prachtige antiek grenen kast uit Frankrijk gecombineerd met hedendaags keramiek of modern kunst.


Een ander soort klassieker is de design klassieker die gewoon niet in je interieur mag ontbreken. Dat kan wederom een lamp zijn, zoals in mijn geval de Kartell Bourgie lamp, maar er zijn genoeg meubelstukken te bedenken die ook in deze categorie thuis horen. En dat dan in een eigentijds of misschien wel strak modern interieur, dat is gewoon een super combinatie.

Ik ben zelf ook erg gek op kleur in huis. Kleur doet leven en geeft een extra sprankeling aan je inrichting. Ik kan echt niet zonder. Een zwart-wit interieur kan prachtig zijn, maar is echt niets voor mij. Niet om in te leven althans. Kijk naar mijn Instagram-account @thuisinhuizen en het is voornamelijk kleur wat je ziet.

Kort samengevat heeft mijn eclectische interieur de volgende elementen in zich: kleur, klassiekers, antiek gecombineerd met eigentijdse meubelen en hier en daar (behoorlijk wat) vintage en kringloopvondsten. Dit maakt mijn huis mijn thuis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten